19 december 2010

PostHeaderIcon Egypte: Iberotel Crown Emperor

Na een overnachting in het Mövenpick Hotel en een excusie naar het Kitchener Island en een felukkatocht werd er geluncht in ons nieuwe onderkomen: de Iberotel Crown Emperor, voor de cruise. Hier op mijn bord: een Egyptische spinazie linzenschotel, kool-wortelsla en twee soorten brood.
Het is een 5-sterren cruiseschip, waar de maaltijden in buffetvorm aangeboden worden. Het buffet was fraai versierd met boeketten en vissen van pompoen en andere groenten en figuren van brood.
Ik heb het deze vakantie bij vegetarisch gehouden, er was een ruime keuze aan vegetarische gerechten en die trokken me meer aan dan die met vlees. Hoeronder een pompoensalade.

Het eten was zoals zo vaak bij deze buffetten, veel imitatie Europees en daar ben ik nu niet zo van. Als ik op reis ben dan gaat het niet alleen om wat ik zie, maar ik wil ook een land leren kennen door het voedsel. Gelukkig was er elke dag een Egyptische schotel en die waren overwegend vegetarisch en erg lekker!
Als er een ding is in het Midden Oosten waar ze heel erg goed in zijn, dan is het wel gebak. Hier twee stukjes kokostaart en een stukje chocoladetaart. Ik ben nog aan de lijn, dus ik moet me inhouden ;-)

0 reacties:

About Me

Mijn foto
Boontje
Ik maak al jaren lang foto's van mijn maaltijden. Het leek me leuk om er nu eens wat bij te schrijven. Dus niet alleen de foto's, maar ook waar ze gemaakt zijn en wat er op het bord ligt. Dit blog gaat hoofdzakelijk over eten. Over dat wat ik gegeten heb, dat wat ik nog wil eten en meer. Het is geen recepten blog!
Mijn volledige profiel tonen