5 mei 2010

PostHeaderIcon Pergamon

De dag begint zoals gewoonlijk met een stevig ontbijt van heerlijke Turkse Yoghurt met honing, een kop sterke thee, feta, komkommer en tomaat. Thuis volsta ik gewoonlijk met cruesli met yoghurt, een glas sinaasappelsap en koffie, maar in Turkije doe je zoals de Turken en dat bevalt prima.
Nadat we een bezoek gebracht hebben aan de bovenstad van Pergamon gaan we eerst lunchen alvorens de benedenstad, het Asklepieion bezocht wordt. Ook dit keer was de lunch in buffetvorm. Zo'n buffet is een vreselijke verleiding, ik wil altijd alles proeven en de neiging om te veel te nemen is dan ook sterk. Maar ik ben goed opgevoed en ik heb netjes mijn bordje leeggegeten. Hierboven mijn voorgerecht: in filodeeg gefrituurde feta (börek), Gebakken aubergine met tomaat, een gepaneerd en gefrituurd rijstrolletje met kruiden (een dolmas zonder druivenblad) en een met gekruide rijst gevulde paprika.
De hoofdschotel bestond uit spinazie, gebakken aubergine, witte bonen, gemengde sla, groenten uit het zuur (zout-zuur), falafel (!) en een onbestemd, niet lekker frikandelletje. Ik heb het na een hapje laten liggen.
Het toetje was een heerlijke sappige sinaasappel, twee gebakken cakejes met suikerstroop en een lepeltje gele rijstpudding die nogal waterig was, net als de cakejes. Ik heb tijdens deze reis wel eens betere gegeten!
Na een hele dag lopen over opgravingen heb je 's avonds best trek. Aangezien wij al overvloedig lunchen, beperk ik mij 's avonds vaak tot salades. Lekker en gezond. Hierboven zie je: gekruide feta, olijven, uiensla, gehakte groene kruiden (selderie, rucola, munt, basilicum) gewone gemngde sla (komkommer, tomaat, sla) en yoghurt.
Het hoofdgerecht was spinazie, verse patat (eigenlijk in repen gekookte aardappel die daarna gebakken was in olijfolie) en twee soorten volle yoghurt, met kruiden en naturel, heerlijk!
Het dessert bestond uit diverse soorten gebak: twee kleine plakjes heerlijke chocoladecake met cocos, een zandtaartbodem met iets chocoladeachtigs, dat erg zoet was, een stukje amandeltaart en een stukje baklava. Ik heb een van de plakjes chocoladecake aan Ruud gegeven ik snoep te veel!

0 reacties:

About Me

Mijn foto
Boontje
Ik maak al jaren lang foto's van mijn maaltijden. Het leek me leuk om er nu eens wat bij te schrijven. Dus niet alleen de foto's, maar ook waar ze gemaakt zijn en wat er op het bord ligt. Dit blog gaat hoofdzakelijk over eten. Over dat wat ik gegeten heb, dat wat ik nog wil eten en meer. Het is geen recepten blog!
Mijn volledige profiel tonen