25 juli 2008
Muhallabia: Egyptische pudding
22:24 |
Gepost door
Boontje |
Post bewerken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
About Me
- Boontje
- Ik maak al jaren lang foto's van mijn maaltijden. Het leek me leuk om er nu eens wat bij te schrijven. Dus niet alleen de foto's, maar ook waar ze gemaakt zijn en wat er op het bord ligt. Dit blog gaat hoofdzakelijk over eten. Over dat wat ik gegeten heb, dat wat ik nog wil eten en meer. Het is geen recepten blog!
5 reacties:
Wanneer neem je zoiets mee naar het werk? Kunnen we daar ook wel eten.
Ben bang dat dit niet snel zal gebeuren. Mijn koelkast is weer in de bonen. Het diepvriesvak is min 41 en de kast zelf plus 17! thermostaat van slag denk ik. Kunnen we weer aan de slag met koel elementen enzo. Alleen dit keer kunnen we ze invriezen in de kast zelf. Ik heb geen koelkast, maar een reuze koelbox! Zo'n pudding moet wel koud bewaard worden. Maar ik wil je best het recept geven plus wat rozenwater. De pudding is niet moeilijk te maken.
Nou dat wil ik dan wel hebben. Ben benieuwd. Volgens mij heb ik nog wel rozenwater thuis. Of bederft dat?
Ik zou het niet weten. Hierbij het recept.
Muhallabia
3 volle eetlepels maizena, 6 volle eetlepels rijstebloem/ 1 liter melk/ 8 eetlepels suiker/4 eetlepels rozewater/125 gram gemalen amandelen.
als garnering gesneden pistachenootjes of geschaafde amandelen, honing.
Roer een papje van de maizena, rijstebloem en ongeveer 1 del melk. (Let wel op dat papje wordt snel dik!) Breng de rest van de melk aan de kook en giet onder roeren het papje in de melk. blijf roeren tot een dikke pap ontstaat. Meng 3 eetlepels rozewater en de gemalen amandelen door de pap. Schenk het mengsel in een nat gemaakte puddingvorm of puddingbakjes. Laat opstijven. Als de pudding stijf en afgekoeld is, maak je saus van honing vermegd met 1 eetlepel rozewater en de gehakte of gesneden pistachenoten. Dat giet je over de pudding.
Eet smakelijk!
Nog een toevoeging: de saus maak je als die te dik is (honing wordt dunner als je die verwarmd) dunner met wat water. Niet te veel!
Een reactie posten