28 oktober 2009
Rome II: Melanzane al Parmigiano en Gnocchi
17:43 |
Gepost door
Mado |
Post bewerken
Een van de redenen waarom we deze keer in Rome voor een appartement gekozen hebben is dat ik wilde koken. Ik zie altijd zulke lekkere dingen in de Italiaanse winkels en die wil ik ook allemaal proberen, dus dit keer geen hotel. Ik droomde van een appartement vlak bij het Vaticaan met een ruime keuken waar ik mijn creativiteit de vrije hand kon geven. Dat lukte niet helemaal. Dat appartement vlak bij het Vaticaan lukte wel maar zoals op bovenstaande foto te zien is, was het keukentje niet om over naar huis te schrijven. Geen oven, zelfs geen magnetron, maar wel twee elektrische kookplaten. Toch is het gelukt om lekker Italiaans te koken, met de lokale ingrediƫnten en wat improviseren.
Hier zie je Melanzane al Parmigiano: gebakken aubergine met parmezaanse kaas en een gemengde salade met tonijn en Gnocchi. De Gnocchi heb ik kant en klaar gekocht, en later opgebakken, de Melanzane heb ik helemaal zelf gemaakt. De Italiaanse aubergines zijn zo lekker, veel lekkerder dan die in Nederland. Ze zijn zachter van textuur en voller van smaak. Zo kan ik wel dagelijks aubergines eten! Met het restant van de tonijn van de Vitello Tonnato heb ik tonijnsalade gemaakt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
About Me
- Boontje
- Ik maak al jaren lang foto's van mijn maaltijden. Het leek me leuk om er nu eens wat bij te schrijven. Dus niet alleen de foto's, maar ook waar ze gemaakt zijn en wat er op het bord ligt. Dit blog gaat hoofdzakelijk over eten. Over dat wat ik gegeten heb, dat wat ik nog wil eten en meer. Het is geen recepten blog!
0 reacties:
Een reactie posten