20 februari 2009

PostHeaderIcon Eten bij Greetje

Goede voornemens zijn er om ze te breken. Inmiddels twee restaurants geboekt voor de restaurantweek en gisteren uit eten met 3 studiegenoten bij Greetje. Greetje adverteert met "Traditionele Hollandse keuken" en "Franse Klassiekers". Allebei de omschrijvingen zijn niet juist. Ik kan de traditie niet vinden buiten de naam van de gerechten. Misschien zijn de gerechten met teveel Franse zuinigheid overgoten? De porties komen zo uit de "Nouvelle Cuisine".
Uit de selectie van "Greetjes heerlijkheden" had ik gekozen voor de tamme eend met hete bliksem, een saus van gevogelte met smeltende eendenlever. Ik kreeg een bergje aardappelpuree met kaantjes en daarin gestoken een gebakken plakje pancetta, geflankeerd door plakjes eend en wat saus. Het was best lekker, maar niet bijzonder. Ik miste de groente. Geen sla, geen groente, alleen dat, wat je op mijn bord ziet. Als afsluiting kozen wij voor het grand dessert: een keuze uit alle toetjes die Greetje biedt.Hierover ben ik meer te spreken. Met name het chocoladepotje met "kandeel" kon mij bekoren. Het was een smakelijk etentje, maar re duur voor wat ze bieden.

About Me

Mijn foto
Boontje
Ik maak al jaren lang foto's van mijn maaltijden. Het leek me leuk om er nu eens wat bij te schrijven. Dus niet alleen de foto's, maar ook waar ze gemaakt zijn en wat er op het bord ligt. Dit blog gaat hoofdzakelijk over eten. Over dat wat ik gegeten heb, dat wat ik nog wil eten en meer. Het is geen recepten blog!
Mijn volledige profiel tonen